Grieķu salāti.

Šoreiz izlēmu piedāvāt Jums grieķu salātu recepti, tā vietā, lai rakstītu par modi vai kosmētiku.
Lai gan ārā vēl aizvien zemi sedz sniega kupenas, gaisā tomēr ir jūtams pavasaris, tāpēc atteiksimies no ierastajām svētdienas pusdienām ar pankūkām un tā vietā pagatavosim veselīgos un gardos grieķu salātus.
Tā kā gadu no savas dzīves esmu pavadījusi saulainajā Grieķijā esmu šos salātus ļoti iemīļojusi, un ikreiz kad tos gatavoju Latvijā, mani pārņem skumjas un ilgas pēc jūras, saules, smaidīgajiem cilvēkiem elpu aizraujošajām ainavām.
Lai pagatavotu šos salātus jums vajadzēs:
  • tomātus
  • gurķus
  • sarkano sīpolu
  • Feta sieru
  • olīveļļu
  • olīvas (ja garšo)
  • sāli
  • piparus
  • garšvielas pēc jūsu izvēles (es izvēlos Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījumu)
Grieķijā reizēm pie sastāvdaļām pievienoja arī papriku, bet to mēs šoreiz izlaidīsim (tas arī ir gaumes jautājums-kā nu kuram garšo).







Nomazgājam dārzeņus un sākam griezt tomātus un gurķus. Visu griežam lielos gabalos, lai ir jūtama katras sastāvdaļas individuālā garša.



Fetas sieru sadrupinām vidējos gabaliņos (Grieķijā to reizēm nedara. bet tā vietā uz jau sagrieztajām pārējām sastāvdaļām izliek veselu siera plāksni, ko ēdot cilvēks pats sadala ar karoti). Sīpolu nomizo un sagriež gredzenos, pievieno olīvas, sāli, piparus, garšvielas un olīveļļu (vēlams nepārspīlēt ar sāli jo siers pats par sevi ir ļoti sāļš). Šim produktu daudzumam pievienoju aptuveni 3 ēdamkarotes eļļas. Uzmanīgi visu samaisa un sadala pa porcijām. Ar šo produktu daudzumu sanāca divas lielas porcijas.




Labu apetīti un pavasarīgu noskaņojumu! 


0 comments :

Post a Comment